10 beneficii uimitoare ale CIOCOLATEI
Toată lumea iubește ciocolata! Indiferent dacă e neagră, albă, cu lapte sau cu alune, ciocolata e in topul preferințelor atunci când vorbim de ceva dulce. O regăsim mult și în majoritatea produselor de cofetărie prăjituri, creme, torturi, toppinguri, decor sau chiar figurine.
Ciocolata provine din America Centrală, deoarece acolo se găsește arborele de cacao Theobroma Cacao, din semințele căruia se realizează ciocolata.
Din fericire, ciocolata nu este doar bună la gust, ci are și beneficii sănătoase pentru organism.
Am creat o listă cu 10 motive pentru care e bine să mănânci ciocolată, devenind astfel o plăcere nevinovată.
1. În boabele de cacao regăsim multe vitamine (A, B1, B2, B3, C, E), minerale, (magneziu, calciu, cupru, potasiu), dar si fibre
2. Crește producția de endorfine în organism, de aceea atunci când mănânci ciocolată te simți atât de bine și ești mai fericit!
3. Consumul de ciocolata cel putin o data pe saptamana se corelează cu un risc redus de boli cardiovasculare, conform revistei Societății Europene de Cardiologie European Journal of Preventive Cardiology
4. Recuperare musculara. Ciocolata ajuta muschii sa isi revina dupa un efort fizic intens. De asemenea, ciocolata reduce oboseala si mareste rezistenta organismului. Studiul a fost efectuat la Universitatea din Indiana, pe ciclisti.
5. Imbunatateste functia cerebrala. Prin cresterea fluxului sanguin la nivelul acestui organ, se imbunatateste functia cognitiva (in special la persoanele mai in varsta) si se reduc efectele negative produse de Alzheimer, prin stimularea memoriei si impiedicarea procesului de degradare si de pierdere a acesteia.
10. Mentine sanatatea pielii si a parului. Ciocolata contine compusi bioactivi si flavonoli, care ajuta mult la imbunatatirea fluxului de sange catre piele.
Ce fel de ciocolata sa alegem?
In fiecare supermarket regasim o varietate foarte mare de ciocolata.
Pentru a beneficia de efectele miraculoase enumerate, ciocolata ar trebui sa fie cat mai putin procesata, fara mult zahar, din cacao pura.
Atunci cand citesti eticheta, fii extrem de atent la:
- Procentajul de cacao – ar trebui sa fie cat mai mare posibil, minim 75%
- Calitatea ei – ideal este sa fie ciocolata organica
- Ce alte ingrediente contine – evitati sortimentele care contin mult zahar rafinat sau alte ingrediente nesanatoase, cum ar fi colorantii.
Pentru ca iubim ciocolata si deserturile cu ciocolata (torturi, prajituri, tarte, creme), noi, Cofetaria Bombo, folosim in compozitia deserturilor preparate in laboratorul nostru ciocolata Premium Icam si ciocolata Belgiana Belcolade.
Ciocolata belgiana Belcolade contine 100% unt de cacao si 100% vanilie naturala, fara adaos de grasimi vegetale.
Ciocolata premium Icam este o ciocolata de calitate superioara, cu un continut scazut de zahar, pentru care se utilizeaza cacao din cele mai bune origini.
Atunci cand ai pofta de un desert extraordinar cu ciocolata, te asteptam in oricare din locatiile noastre din Brasov si imprejurimi:
- Calea București, nr. 66, Brașov,
- Str. Molnar Janos, nr. 16, Brașov
- Str. Lânii nr. 11, Brașov
- Str. 1 Decembrie 1918, nr. 7, Zărnești
Hai sa te indulcim!